x

Přihlášení:

Registrace

Chcete se vyhnout žehlení? Vyberte si povlečení, které se žehlit nemusí

Žehlení nebývá oblíbenou činností a platí to hlavně u velkých kusů ložního prádla. Naštěstí existují způsoby, jak se žehlení povlečení vyhnout bez toho, aby povlečená postel později vypadala neupraveně. Důležité je zvolit správný materiál, ze kterého je ložní prádlo vyrobené.

Nežehlivé povlečení

Nežehlivé povlečení může být vyrobeno z materiálu, který není potřeba vůbec žehlit. Příkladem je jersey. Nebo se jedná o povlečení s úpravou pro snadnější žehlení, což ušetří čas i námahu.

Jersey povlečení se nemusí žehlit ani trochu

Nežehlivé povlečení je snem snad každé hospodyňky. Jen si představte, kolik času a námahy si ušetříte, když povlečení jenom vyperete, usušíte a povléknete. Přesně tak to totiž funguje s bavlněným povlečením v úpravě Mako jersey. Zachování jemnosti a hebkosti je dosaženo speciální úpravou bavlněného materiálu. Velmi dobré elastické vlastnosti zvýrazňují fakt, že povlečení není třeba žehlit, ale skvěle se natáhne a vyrovná. Nežehlivé jersey povlečení je dostupné v mnoha variantách a oblibě se těší nejenom u línějších hospodyněk. Fakt, že nevyžaduje žehlení, totiž v ničem nesnižuje kvalitu a pohodlí.

Nabídka jerseyového povlečení

Saténové povlečení

Další variantou, jak si trochu usnadnit práci, je povlečení se speciální úpravou pro snadné žehlení. Příkladem je sametově hebký a hladký satén. Ten je uzpůsoben tak, aby žehlení bylo otázkou několika málo minut a nestálo příliš námahy. Mako satén a jednobarevný Mako satén UNI má vlastnosti, díky kterým není nutné ho příliš žehlit. Ještě lépe je na tom Švýcarský Premium satén, který si díky povrchové úpravě pro velmi snadné žehlení zamiluje každá hospodyňka.

Nabídka saténového povlečení

Damaškové povlečení

Opět další jemný a kvalitní materiál, kdy je radost pořídit si takové povlečení. Hospodyňky, které se žehličkou příliš nekamarádí, ocení zejména bavlněný Mako brokát damašek s úpravou pro snadné a pohodlné žehlení. Rozdíl v čase stráveném žehlením klasického povlečení a takto upraveného je poměrně velký.

Nabídka damaškového povlečení

Při žehlení nezapomínejte na zvolení správného programu, ať nedojde k poničení jemného materiálu.

Další články: